Актуално

Интервю пред Евроком: Борбата с историята и с историческите дати показва само слабост

Пристигнах в студиото на „Евроком“ от квартал „Кръстова вада“, където няма никаква социална инфраструктура. Преминавах през улици, на които пише „Частен имот“ с поставени знаци „Преминаването забранено“.
Симптоматично е, че моите опоненти, които и досега бяха представени в управлението на общината, не се впечатляват от това, че вече живеем в град, в който има частни улици, но неистово се занимават с преименуване на улици. Борбата с историята и с историческите дати показва само слабостта им – когато не можеш да предложиш нищо за бъдещето, воюваш с миналото.
Но какво друго им остава на такива политици, освен да се опитват да подменят дневния ред на софиянци и на държавата с измислени теми? В противен случай ще трябва да признаят, че всичко, което могат и искат, се съдържа в онзи запис за „сглобката“ на национално ниво. Не мога да не се съглася с водещия на „Контра“ Страхил Ангелов, че въпросният запис се явява истинската управленската програма на сегашното правителство. А конкретно за столицата есенцията на решенията, с които идват, се изчерпва с репликата: „Ние ще си действаме в София. Мисля, че е добре да вземем сделката“.