Актуално

„Орлов мост“ отново е блокиран!

„Орлов мост“ отново е блокиран! Емблематичното кръстовище, което свързва едни от най-важните пътни артерии на столицата, пак създава дискомфорт на хиляди хора в стотици автомобили и нарушава графика на градския транспорт. Днес са запалянковци от единия основен цвят – червеното, следващият път ще са сините.
Мястото на футболните фенове е на стадиона, а когато са по кръстовища и по площади, явно има проблем. В случая не те са проблемът.
Софийските футболни клубове трябва да бъдат подкрепяни от Общината, така както е в много други градове. Вечното дерби, когато протича без вандалски прояви, е част от градската култура и колорита на столицата. Общината не трябва да бяга от проблемите, включително с опазване на обществения ред.
Софийските футболни клубове имат право на равнопоставено отношение от институциите, а феновете им – на модерни и безопасни клубни стадиони и бази, както е в цяла Европа. Може би тогава и агресията по трибуните ще намалее, а атмосферата на всеки голям футболен мач ще е като на празник.
София е за всички!