Актуално

Ние не сме част от сделката ПП-ДБ-СС и нищо в нея не ни обвързва

Когато говорят за политически решения, ПП-ДБ решават дали да „вземат сделката“, стана ясно от изтеклия през пролетта запис. Именно това се случва в София, сделката очевидно е милионерът да стане кандидат за кмет (може да си плати), Борис Бонев да отстъпи, но срещу това да бъде избран за председател на СОС. Това, което забравят ПП-ДБ-СС, е, че ние не сме част от тази сделка и нищо в нея не ни обвързва. Казаха, че имат екип, че знаят как и какво – да заповядат и да покажат.
Кампанията премина под знака на тежката компроматна война, за да избегнат необходимостта да дебатират по местните проблеми и възможните решения. Просто няма какво по-различно от досегашната политика да предложат. ПР-ите скриха Терзиев от дебата в обществената телевизия. Той се движеше с охрана дори на срещи с граждани. След неслучилия се дебат в предизборната кампания и твърденията на ПП-ДБ кликата, че едва ли не съм представител на Путин в София, не бива да очакват от мен подкрепа за назначаването на г-н Бонев. То е като да искат подкрепа от Путин, нали? 🙂
Могат обаче и трябва да очакват да водим разговори по приоритети. Това ще се случи утре в 15:30 ч. Където намерим допирни точки, ще работим заедно. Където се разминем, няма да работим заедно.
Сега обаче ключова е темата за бюджета. Първо държавния, тъй като общинският е функция от него. Г-н Василев замразява редица плащания като обезщетенията за безработица и майчинството. Замразява и част от плащанията към общините. Така например субсидията за градския транспорт в София отново е 89 млн. лв. Как да се подобри качеството, да се покрият загубите от недофинансиране до момента, да се увеличат възнагражденията, за да се преодолее недостига на кадри – както шофьори, така и сервизни работници?
Сега е времето, в което кметът трябва да води разговори със съпартийците си от ПП-ДБ на национално ниво за повече средства за ключови общински дейности. Защото утре ние ще искаме от него и оправдания тип „пари няма“ никой няма да признае.