Актуално

Истинското конституционно мнозинство са работещите софиянци

„Да управляваме с таланта на целия народ, със сръчните ръце и умните глави“ – тези думи на покойния лидер на българската социалдемокрация и вечен инакомислещ д-р Петър Дертлиев припомних пред делегатите на конференцията на столичната организация на БСП. Върнах се и към битките, които сме водили заедно с тях през годините – за референдум за АЕЦ „Белене“, против трансатлантическите търговски споразумения ТТИП и СЕТА, за необлагаем минимум и прогресивно данъчно облагане, а напоследък и за повишаване на минималната работна заплата.
Благодаря за единодушната подкрепа на софийските социалисти да бъда издигната за кандидат за кмет на София, както и за категоричната им воля да поведа листата за общински съветници. Но ако се обърнем отново към идейното наследството на д-р Дертлиев, ще трябва да си спомним и думите му, че „няма в България партия, която да е годна сама да изведе страната на спасителния бряг, даже сборът на партиите не стига за това“. Поради което тръгваме на избори в коалиция, отворена за присъединяване към всички, които споделят нашите възгледи за град, който не е подчинен на монополите и пазара и в който не всичко се купува и продава.
Наш съюзник е истинското конституционно мнозинство – това на работещите софиянци, пълнещи всеки бюджет и мъкнещи върху гърба си тежестта на всяка следваща криза. Макар част от тях да са обезверени, уморени и все по-често негласуващи, нашата задача е да ги окуражим да осъзнаят своята сила! Така че София да бъде за всички!