Актуално

Интервю пред bTV: Не виждам условия за сближаване на позициите ни

Не виждам условия за сближаване на позициите ни с Продължаме промяната-Демократична България-Спаси София относно управлението на Столична община и избора на председател на СОС. Вярно е, че на срещата ни в неделя оттам заявиха, че подкрепят нашето искане общината да поеме комуналните услуги в свои ръце, но им трябвало време да се ориентират и да изградят капацитет. Точно обратно на това, което твърдяха в кампанията – а именно, че разполагали с невероятна експертиза. Да не говорим, че подобни приказки ми звучат като обещанието „Тате ще ти купи колело, ама друг път“.
Успоредно с това заявиха, че ще правят сливане на общинските пазари и на дружествата от градския транспорт, което демонстрира непознаване на дейността им. В допълнение, тази година „се опасяват, че няма да се говори за увеличение на заплатите на транспортните работници“. Искат или не, ще им се наложи да говорят за трудовите възнаграждения.
Другата причина да не подкрепим техния кандидат е, че ще се създаде монопол на една политическа сила, чиито влияние в обществото и реално получени гласове са несъразмерни с това да разполагат с цялата власт и на национално, и на местно равнище. А пък и в предизборната кампания аз бях представяна като „проводникът на Путин в София“. Е, бива ли сега точно от него да чакат подкрепа? Аз смятам, че няма как да разчитат на такава подкрепа, а и не бива, което е честно и към техните избиратели.