Актуално

Изтича ден за размисъл, преминал под знака на политически страсти

Изтича ден за размисъл, преминал под знака на политически страсти.
Не съм очаквала, че партии, определящи се като демократични и проевропейски, ще правят опити да компрометират изборите и да накарат хората да не вярват в изборния процес.
Виждам едни силно уплашени хора, които са изпаднали в паника, улавяйки надигащото се недоволство от „сглобката“ и че изборите няма да останат затворени в твърдите електорати на съставляващите я партии. Явно някои са капарирали вота и като усещат, че капарото им изгаря, правят нервни движения. Започва самоизяждане в „сглобката“. Управляващи протестират срещу управлението и викат „Оставка!“. Вярно, свикнали сме на абсурди, но чак такъв скоро не сме виждали.
Техните драми не са наши. Те са хората с властта, те са хората с парите, а ние имаме глас. И този глас се чува най-силно на избори. Затова призовавам хората да не пропускат този златен шанс.
Нека покажем, че изборите не са въпрос на технология, а на представителство, идеи, доверие! Само гласувайки масово можем да сложим край на порочната връзка между изборите, властта и парите.
Защото София е за всички!