Актуално

VI Национална спартакиада на Федерацията на транспортните работници „Подкрепа“

През последните няколко дни се проведе VI-тата Национална спартакиада на Федерацията на транспортните работници „Подкрепа“, чийто председател е г-н Иван Кирилов. В събитието се включиха стотици участници, пред които имах възможност да обявя мотивите за включването си в кметската надпревара в София. Заплащането и условията на труд на работещите в столичните предприятия – както софиянци, така и жители на съседни населени места, зависят пряко от решенията на кмета и общинските съветници. В момента като синдикалисти ние имаме възможност да преговаряме с работодателите и да организираме протести, да влияем до известна степен. Време е да участваме там, където се взимат решенията! Именно затова ще разчитам и на присъствието на мои колеги синдикалисти в листата.
Едно от нещата, за които със сигурност ще се преборим, е общината да поеме ангажимент за активна подкрепа на масовия спорт, включително детско-юношески и работнически. На такива места човек вижда с какво желание хората спортуват и колко малко подкрепа се иска, за да станат такива събития масови, а не изключения. Благодаря за възможността да връча наградите в някои от 38-те дисциплини. В такива състезания победени няма, всички са победители.
С голяма част от колегите от ФТР бяхме рамо до рамо през последните години при отстояването на техните интереси в транспорта. Бяхме заедно и в протестите по национални въпроси като енергетиката. Когато каузата е справедлива и целта обща – нищо не може да ни спре. Благодаря им за подкрепата!