Актуално

Среща с жителите на район „Възраждане“

В Световния ден за достоен труд поех ангажимент да направя така, че Столична община да стане най-добрият работодател в София и еталон за останалите. Когато получим доверието на софиянци, ще съживим и дейности, които са били общински, но общината ги е преотстъпила на предприемачи, съгласявайки се да изкупува продукцията им на много по-висока цена в сравнение със собственото си производство. Такава дейност е например производството на разсад – фиданки и цветя, за озеленяване на столицата.
До какво води разграбването на общинската собственост се уверихме още един път при днешната ни обиколка в район „Възраждане“ заедно с кандидата за районен кмет арх. Венцислав Йочколовски и кандидати за общински съветници от лявата коалиция. Районът е лъскав само по протежение на основните булеварди, но зад техните фасади ни посрещат неугледни междублокови пространства, където витае цялостно усещане за запуснатост. Стигнахме и до абсурди като продадена от общината част от улица.
Недовършен от години строеж върху бивш общински терен в Зона Б-19 се е превърнал в източник на различни заплахи за жителите на околните сгради. Друг строеж върху продаден от общината парцел в района подкопава основите на жилищен блок и лишава жителите му от достъп на „Спешна помощ“ и пожарна. Наблизо е и добрият пример – парк „Възраждане“, изграден благодарение на дългогодишното настояване на общински съветници от БСП върху терени, които бяха подготвени за приватизация.
Докато обсъждахме всички тези проблеми с жителите на „Възраждане“ разбрах, че кандидатите на партиите, отговорни за днешното състояние на столицата, са си устроили „дебати“ в радио ефир. На Женски пазар младо семейство ме попита защо не участвам в него. Отоворих им, че това, което се е провело днес, не са дебати между политически опоненти, а консултации между представители на управляващата сглобка. Същите, които координирано избягаха от дебата, организиран от БНТ през седмицата.
Сигурна съм, че който и представител на сглобката да стигне до балотажа, ще му се наложи да срещне алтернативата в мое лице!
Фотография: Teodor Angelov