Актуално

Интервю пред 24 часа: Първите две, три или пет неща, които ще направя, ако спечеля доверието на софиянци

Кои са първите две, три или пет неща, които ще направите, ако спечелите доверието на софиянци?
Вестник „24 часа“ зададе неизменния въпрос и в навечерието на празника на София ми даде възможност да обоснова петте си главни приоритета. А те са:
  1. спиране на приватизацията и поемане на основни комунални дейности от общински предприятия;
  2. инвестиционна политика, насочена към изграждане на социална и културна инфраструктура и съживяване на кварталите от периферията;
  3. развитие на общинската жилищна политика, особено за социално слаби и млади семейства;
  4. общински бюджет, разработен „отдолу нагоре“ и отчитащ приоритетите на хората от кварталите и районните администрации, а не на големите инвеститори.
Разбира се, наясно съм, че големите промени не стават за един ден, за една година и даже за един мандат, но задължително минават през изграждането на една нова представа за града, каквато предлагаме ние.
Затова в петия си приоритет изведох няколко малки промени, които могат да се случат сравнително бързо, а някои от тях – веднага. Например, София продължава да е европейска столица без обществени тоалетни и в тази връзка се сещам за стихотворението – „…Няма лъжа, няма измама, живеем в държава, наречена НЯМА!“. Та, в петия си приоритет посочих премахването именно на онези дразнещи моменти, които превръщат столицата ни в град с оголени нерви; в град, където живеем, за да се блъскаме, вместо да работим, за да живеем добре.
В кампанията ще представим и още такива идеи, които улесняват живота на хората.