Актуално

Кампанията ни протече и завърши на един дъх

Кампанията ни протече и завърши на един дъх.
В последните два дни бе толкова интензивна, че не намирах време да споделя за всичките ми срещи с хората. Затова ще го направя накратко и наведнъж.
Амбицията ни е Столична община да изгради специални програми и да задълбочи съществуващите за подкрепа на хора с репродуктивни проблеми, както и да постави във фокуса профилактиката, детското и майчиното здраве. Намеренията ни представих пред жени и майки, които посетиха приемната ни по моя и на д-р Таня Андреева покана. Общината трябва да укрепи детското здравеопазване. Парите за здравеопазване сега са не повече от 10 млн. годишно, ние настояваме те да са 50 млн. Защитих и идеята за всяка млада жена общината да покрива стойността на поне един тест за ранна диагностика на яйчниковия резерв като превенция срещу репродуктивните проблеми.
В Софийската градска художествена галерия присъствах на представянето на книгата на проф. д-р арх. Иван Данов „Визия за развитието на град София през XXI век“, организирано от Стратегическия институт за национални политики и идеи. Авторът ми я подари неотдавна и по време на кампанията тя ми беше като настолно четиво.
Лице в лице и очи в очи разговарях с жители на бл. 132А в ж.к. „Хаджи Димитър“ по тяхна покана. Там хората често се събират, за да обсъждат обществени въпроси и за мен беше чест да бъда гост в кварталния им парламент (благодаря им и за вкусния подарък). Част от техните проблеми, особено със състоянието на уличните шахти, засегнах в последните си телевизионни участия. Импровизирано на открито разговарях и с работещи в столичния завод „Елпром хеви индъстрис“ по покана на синдикалната секция там.
В последните часове на кампанията се помолихме за мир. Мир по света, мир у нас и най-вече – мир в душите ни. Същото пожелавам от все сърце на всички, включително на опонентите ми.
Защото София е за всички!