Актуално

Стани кмет, пък ако трябва, ще дойда в общината да помагам

„Стани кмет, пък ако трябва, ще дойда в общината да помагам“ – това ми каза на среща в един пенсионерските клубове в „Красна поляна“ 90-годишният бай Лако Христов, един от малкото останали опитни павьори в София.
Чистотата, хигиената и сметоизвозването са сред най-големите проблеми на района, а от кв. „Факултета“ продължават да се стичат повърхностно течащи отходни води. Въпросът бе поставен многократно на поредицата от срещи, които имах, заедно с кандидата за кмет на „Красна поляна“ Георги Миланов.
Почистването на района се извършва от общинското дружество „Софекострой“ ЕАД (бивше „Чистота Искър“). Пред жителите на „Красна поляна“ се ангажирах със спешни мерки за укрепване на дружеството и за повишаване на капацитета му. За съжаление, политиката на сегашните общински власти е в обратната посока. Въпреки обещанията да разширяват дейността на „Софекострой“ с тенденция общинското дружество да поеме почистването на столицата, на практика то е водено към упадък. В момента му е поверен само един, при това изключително тежък за обслужване район, който е непривлекателен за частните концесионери. На тях са им гарантирани печалбите, а на общинската компания – загубите.
Благодаря за доверието в аванс от млади семейства, което чух в парк „Лебеда“: „Даваме ви кредит на доверие. Решавайте проблемите, това искаме от вас!“.