Актуално

Беновска пита. А аз отговарям. На всякакви въпроси.

Беновска пита. А аз отговарям. На всякакви въпроси. Включително коя е Ваня Григорова, изоставям ли КТ „Подкрепа“, Корнелия Нинова ли ще бъде новият ми работодател, ще яхна ли като нея кон в предизборната кампания, ще отпечатам ли моя лик върху предизборни чаши…
Единственият въпрос, на който не можах да отговоря, е кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Затова предложих той да бъде определен най-после, ако е нужно, с чоп, но по-скоро да започнат съществените дебати за града. Защото именно в дебатите става ясно кой какво предлага, къде имаме сближаване и кои са разделителните ни линии, за да може избирателите да не бъркат в една торба със затворени очи, да вадят нещо на сляпо и да му се „радват“ след това 4 години.
Подарих на водещата Манифеста, в който са изложени нашите принципи за управление на града. Най-важното в него е, че София е за всички! Защото думата община не произлиза от бащиния, а означава общност! Водещата оцени това, че сме го озаглавили Манифест за демократичен град, а аз очертах рамките на една действителна, не фасадна демокрация, отвъд затворените комплекси на елита и неговите политически представители.