Актуално

Среща с жителите на ж.к. „Младост“ 1

Презастрояване и липса на паркоместа са сред най-големите проблеми на жителите на ж.к. „Младост“ 1 , с които разговарях вчера. Въвеждането на „Синя зона“ няма да реши проблема със затрудненото придвижване в района на пазара.
В тази връзка смятам, че е редно да се ограничава нерегламентираното паркиране, но не и целият град да се превръща в платена зона. Тези зони отдавна достигнаха предела си, не решават проблемите, заради които са създадени, а само бъркат още повече в джобовете на домакинствата.
И тук отново се сблъскваме с ограниченията на модела, по който се развива София – терените, върху които трябва да се изгражда обществена инфраструктура, са приватизирани, а в случая с пазара в „Младост“ 1 – реституирани. Приватизациите, концесиите и аутсорсингът не са нищо по-различно от отказ от управление, отказ от самата идея за община.
Трябва да сложим край на разпиляването на общинската собственост и там, където все още е възможно, да се строят общински паркинги. Очевидно е, че без намесата на общината, включително с отчуждителни процедури, всекидневието ни ще става все по-изнервящо, а градът - все по-неуютен за своите жители.
И, да, винаги препоръчвам по възможност да се използва градският транспорт!