Актуално

Интервю пред Нова: Синдикалистът не може, а трябва да е политик.

Време е дебатите между кандидатите за кмет на столицата да започнат. Вижда се стремежът просто да се подмени личността, която изразява философията на същия модел. Между тези на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС няма разлика, те са лица на едно и също управление – моделът Софиянски, който преля в модела ГЕРБ. Това е политиката на разпродажба и раздържавяване. По същество това дори не е политика, а отказ от управлението на публичните предприятия и активи.
Синдикалистът не може, а трябва да е политик. Аз познавам проблемите на работещите хора, защото съм се борила за решаването им ежедневно. За мен София е и роден град, сблъсквам се с всички проблеми, с които се срещат гражданите на столицата. Не живея в затворен комплекс, моето дете беше в общинска детска градина и учи в общински училища.
Не съм се отделила от синдикализма и от КТ „Подкрепа“. Продължавам да поддържам близки контакти с редица структури на синдиката и им благодаря за подкрепата. В момента са блокирани редица магистрали от миньори и енергетици, аз поддържам ежедневно контакт с тях. Най-сетне някой трябва да даде гаранции за доходите им и за техните работни места. Не е вярно, че те отказват разговори. Консултациите бяха водени много интензивно през последните години на всяко ниво и аз имам преки впечатления, тъй като участвах в тях.
Обръщам се към тези, които са ощетени от порочния модел на управление. Богатите си купуват закони, а редовите граждани имат глас. В техните ръце е да направят така, че той да се чува.
Защото София е за всички!
Цялото интервю може да гледате във Facebook.