Актуално

Няма да подкрепя г-н Бонев

Вече стана известно, че общинските съветници на БСП-София няма да подкрепят предложението, направено от ПП-ДБ-СС, г-н Бонев да стане председател на СОС. Тъй като аз съм част от групата, но не съм член на БСП-София – аз също няма да подкрепя г-н Бонев поради няколко причини:
  • Това са партийните организации, които водеха масирана очерняща кампания срещу мен и продължават. Този ПР, а не политически, подход не позволи избирателите да направят своя избор въз основа на визията ни за развитието на града. Те са източник и на машинациите, и на грубата интервенция, вкл. в деня за размисъл и изборния ден, осъществявана през анонимни сайтове и непрозрачно финансиране.
  • В събота в една от националните телевизии г-н Бонев излъга, че е водил разговори за стиковане на приоритети с БСП-София и имало съгласие по основни точки. Групата не е събирана по тази тема и среща не се е състояла.
  • С г-н Бонев и с неговата коалиция имаме драстични различия по отношение на визиите за обществените услуги, градския транспорт и пр.
Благодаря на партия ГЕРБ, че на брифинга преди един час ясно заявиха, че г-н Терзиев беше избран с тяхната подкрепа. Впрочем те получиха благодарности и от ПП-ДБ.
Благодаря все пак на досегашните избиратели на ГЕРБ, които са гласували за мен въпреки партийната повеля.
Имаме ясни приоритети, ако някой от избраните общински съветници ги подкрепя, ще работим по тях заедно. В безпринципни сглобки, в лицемерно поведение и източване на публични средства към частни джобове не участвам.