Новини

Ако имате желание да се срещнете с Ваня Григорова, свържете се с нас, за да обсъдим възможностите!

Новини и събития

Благодаря за подкрепата!
Благодаря на всички, гласували на 26 май за мен! 9320 гласа (и 219 недействителни). Не са много, не са и малко като се има предвид, че започнахме от нула, без големи структури и спонсори зад гърба си, разчитахме изцяло на ваши дарения и доброволен труд.

Отново ще кажа, че макар да бях независим кандидат, не бях сама в тази кампания. Основната й цел беше да поставяме в центъра на политическия разговор теми, по които всички избягват да говорят, а някои от тях не са повдигани от 30 години.

Искахме да срещаме и да събираме съмишленици. Да печелим хора, а не гласове. До голяма степен успяхме. Това е процес, който вече не може да бъде спрян. Това не са нито последните избори, нито изборите са единствения начин за политическа мобилизация.

Тепърва ни предстоят много битки в защита на интересите на работещите българи, както и на всички, които смятат, че икономическата система не работи за тях. Именно заради това влязохме в тази кампания.

В предаването "Преди всички" на БНР за първи път разказах публично, че имах предложение да се включа в листата на формация, което щеше да ми даде възможност в момента да си оправям багажа за Брюксел. Отказах и избрах съвсем различен път, за да остана честна към себе си, принципите си и не на последно място - към хората, които стоят до мен. За нас настоящите видими политически формации отдавна са доказали, че не могат да бъдат изразител на нашия глас. Отказах да бъда тяхната брошка, само за да се уредя за пет години. Избрах много по-сложен, трънлив и дълъг път и стоя зад решението си.

Цялото интервю за Силвия Великова можете да чуете тук:
Гласувах, за да дадем началото на нещо ново и истинско
Гласувах, за да дам шанс на огромното мнозинство непредставени "обикновени" български и европейски граждани най-после да говорят смело от свое име.

Гласувах, за да кажем на онези, взелите се за "необикновени", че отдавна не управляват от наше име. Гласувах, за да дадем началото на дълга битка и да заявим ясно, че ни има и че сме готови да им объркаме сметките.

Това е само началото!
Над 10 000 изминати километри, десетки срещи в над 20 града, хиляди хора, човешки съдби. Благодаря на всички, които направиха възможно това. Няма да ги изброявам поименно, защото не съм ги питала лично и защото неволно ще пропусна някои от тях. Благодаря ви, хора!

Може да съм независим кандидат, но не бях сама в тази кампания. Тя стана възможна с доброволния труд и нечовешкото натоварване на десетки съмишленици, благодарение на самоорганизация по места и беше финансирана единствено и само от даренията на други десетки хора чрез сметката, която обявихме на старта на кампанията.

Благодаря ви! Каквото и да се случи в деня на изборите, за нас това е само началото!

Олигарсите и едрият бизнес ни внушават, че изборите нямат смисъл, освен ако не гласуваме за техния политически персонал от всички цветове. Те не смятат, че сме достатъчно силни да излъчим свои представители.

Грешни са им сметките! Просто трябва да гласуваме – както ние искаме, не както те ни внушават.

Те подкупват – Ние работим.
Те са богати – Ние сме много.
Те имат медии – Ние имаме глас.

Да поставим хората преди печалбите с бюлетина №4!
Това е само началото!
В последния ден от кампанията участвах в импровизиран дебат на открито по покана на г-жа Десислава Иванчева, към която изпитвам искрено съчувствие, заради бруталните репресии, на които беше подложена. Пожелавам й да се пребори за справедливо правосъдие.

По отношение на политическите си позиции обаче с нея имаме някои различия.

Темите:
Пакет "Мобилност" - в интерес на шофьорите или на техните работодатели? "За" и "против" санкциите срещу Русия. Интересите на едрите зърнопроизводители или на дребните земеделски стопани са "национален интерес"? Ще останем ли без електричество?

Целия дебат може да видите тук (започва след 15-а минута):
Във Велико Търново научих, че макар и през задния вход – все още незаконно, така наречените „нулеви трудови договори" вече навлизат и в България. Засега ги прилага чуждестранна търговска верига. Случва се работниците да пътуват с часове до местоработата си, за да научат, че днес няма работа, съответно и надница за тях.

Засега успяваме да спрем законното навлизане на нулевите трудови договори у нас. Това е най-големият социален бич на днешна Европа, с който бизнесът в редица страни обвързва работника да бъде постоянно на разположение на съответната компания, но без гаранция че за него в същия ден ще има работа и съответно доходи.

Ако бъда избрана за член на Европейския парламент, борбата за забрана на тези нулеви трудови договори в ЕС ще бъде абсолютен приоритет за мен, включително през Европейския стълб за социалните права.

На срещата във Велико Търново получих подкрепа и от предприемачи, които считат, че моите предложения са от полза за едно по-балансирано развитие на нашето общество.
ГЕРБ развява цифровизации и магистрали. За БСП основна тема е корупцията и не смята да увеличава корпоративния данък. Финансовият министър г-н Горанов също е твърдо против промяната на данъчния и икономически модел, който всъщност ражда корупция.

Доходите, доходите и пак доходите са основната причина за емиграцията на българските граждани! Очевидно е, че за водещите партии тази тема не е приоритет. И пак се опитват да сведат избора до това с пистолет или с нож да се самоубием.

Благодаря на Александър Симов за поканата.
Заедно спасихме класа за прослужено време, който има значителен принос към заплатите на работещите. Предотвратихме и опитите за повишаване на максималния извънреден труд, тъй като имаше опасност той да скочи по закон от 150 на 300 часа годишно. Спряхме и натиска да се намали броя на неработните празнични дни. Неотдавна попитах един от лобистите на тази идея – от Съединението ли искат да се откажем или от Независимостта?

Сам човек обаче не може да постигне нищо, ако не усеща зад себе си организираната сила на работещите хора. Колегите синдикалисти - сред които и много учители, от град Елин Пелин, отлично знаят това.

За мен беше чест да гостувам на това ядро от борбени жени, начело с енергичната Росица Маринова, която има зад гърба си и много битки срещу експлоатацията в шивашките цехове.

Заедно ни очакват още много общи каузи. Пожелахме си да бъдем още по-активни и още по-силни, за да водим успешни борби не само за отстояване на съществуващи завоевания, но и към настъпление за още повече социални права, гарантиращи достоен живот.
Репортаж на БНР - Стара Загора за моята среща с жители на града, по време на която имахме възможност да обсъдим редица въпроси - енергийната политика на България, предизвикателствата пред региона, данъчната политика, конкретните възможности и предложения за по-добри условия на труд и по-високи доходи през европейски механизми и др.
Това, за което не спираме да настояваме почти всекидневно и не само в предизборната кампанията, вече се случва. За съжаление, не и в България.

Новината, че в Гърция намаляват почти двойно Данък добавена стойност (ДДС) за основни хранителни продукти и за електроенергията, а в Румъния за традиционни храни, беше стигнала до работниците от София, с които се срещнах.

Това беше и основна тема на нашия разговор. България е единствената страна в целия Европейски съюз, която не използва данъчната политика, за да облекчава най-ниските доходи. У нас хлябът и млякото се облагат със същия процент ДДС, който се начислява върху джиповете и яхтите. Само в България се налага данък от 10% и върху минималната заплата, тъй като беше премахнат необлагаемия минимум.

Хората са гневни и все повече започват да разбират как данъчната ни политика, с която правителството на България се гордее и рекламира, наказва тях, а поощрява икономическата върхушка и нейния политически елит.
В Хасково се опитах да убедя хората, че има смисъл да се гласува.

Именно разочарованието от всички партии, които са били във властта или около нея в последните 30 години, е водещо сред обикновените работещи хора и пенсионери, които срещам в кампанията.

Те трудно се доверяват, защото натрупаните неизпълнени обещания през годините са достигнални до критична точка. Омръзнало им е от популизма и не се заблуждават, че с добре звучащи фрази животът им мигновено ще се подобри.

Искат реални, конкретни решения на най-големите си проблеми - ниските доходи, емиграцията на техните близки, недостъпното здравеопазване, несигурната работа, усещането за социална несправедливост.

Радвам се, че в рамките на краткия ни разговор с много от тях достигнахме до извода, че има решения извън сферата на популизма, които могат да бъдат приложени буквално веднага и да се отразят положително на мнозинството от хората в България.
На последните европейски избори над 60% от българските избиратели не гласуваха. И големият проблем не е в това дали аз и други кандидати ще успеем да стигнем до тях, за да им предложим различна политика, а защо големите политически сили не могат да направят това.

В кампанията се обърнах към всички хора, които чувстват, че не са представени в политиката, без значение дали са подкрепяли парламентарно представени политически сили, други партии или по различни причини са се въздържали да гласуват за когото и да било. Много пъти съм чувала от различни хора мнението – „…опасявам се да не загубя гласа си".

Обръщам се към тях с въпрос: А когато гласувате за сегашните парламентарно представени партии, после чувствате ли се представени в политиката? Къде е вашият глас, чува ли се? Нима той не е загубен, когато гласуваш за партия, която всъщност не защитава теб и не решава твоите проблеми, а едни и същи неизменни интереси на едрия бизнес, олигарсите, корпорациите?
В района от Стара Загора до южната ни граница, най-голямото предизвикателство е планираното закриване на мините от Маришкия басейн и ТЕЦ-овете. Всъщност, те са структуроопределящи не само за Старозагорска област, но и за съседните, както и за цялата страна, защото произвеждат електричеството за всички български домакинства и бизнеса.

Аз също съм за зелен преход и смятам, че климатичните промени са реален проблем. Но преходът трябва да става плавно, планирано и организирано, така че да не стигнем до колапса, от който се опасяват всички заети в сектора.

Проблемът няма да се реши с поредно снишаване, послушание и кухи обещания от страна на управляващите, чиято несъстоятелност доведе до сегашната ситуация! Само със смели и решителни действия можем да водим тази битка. След като поредица управляващи отказаха да я водят, време е ние работещите да вземем нещата в свои ръце!
С членове на тракийското дружество „Екзарх Антим Първи"-Бургас на път за странджанския фолклорен събор „Божура" край град Средец си говорихме защо си тръгват децата им от България.

Хората отлично разбират, че сивата икономика краде от достойните старини на всички. И че по-високи пенсии ще има, когато влизат повече пари в осигурителната система, когато намалеят работещите бедни, когато изчезнат пликовете под масата и хората бъдат осигурявани на реалните им заплати и когато приносът на получаващите най-високи доходи към осигурителната и данъчната система стане по-голям.

Като истински патриоти тракийските българи са хора с изострено чувство за социална справедливост, това е заложено в основите на тяхната организация още от нейните основатели.
По покана на Родолюбиво движение "Иван Вазов" - Стара Загора имах възможност да разговарям повече от два часа с жители на града и да отговарям на въпросите на други десетки хора, които наблюдаваха прякото излъчване на срещата.

Акцент на разговора беше въгледобивната индустрия на България, предателството към работещите хора в този и други сектори, порочната данъчна система и много други въпроси.

Целият разговор можете да гледате тук:
Поредно топло посрещане и разгорещена дискусия – този път във Велики Преслав. Преобладаваха въпросите за причините за ниските доходи и емиграцията, за недъзите на социалната и данъчната ни система, за настройването на едни нуждаещи се групи граждани срещу други.

Общината е интересна и с това, че тук една жена доказва как понякога големите са принудени да се съобразяват с малките. В града се чува мнението на медицинската сестра Милена Маринова, активен гражданин и бивш социален работник, която е и независим общински съветник. Г-жа Маринова призна, че е била твърдо решена да не гласува на тези европейски избори до момента, в който е останала очарована от мое участие в телевизионен диспут срещу представители на големите политически сили. Тя призова съгражданите си да ме подкрепят на евровота, тъй като в мое лице вижда независим кандидат, който винаги ще е на страната на обикновените хора срещу силните на деня, независимо от техния цвят.

Такива думи означават много за мен!
Във Варна благодарение на неуморния екип на dokumentalni.com прожектирахме документалния филм "Брюкселски бизнес", разкриващ огромното влияние на лобистите на бизнеса над европейските институции.

В последвалата дискусия имах възможност да споделя личния си опит от подобни сблъсъци с лобистки организации, които прокарват правила в услуга на определени бизнес интереси както на европейско (търговските споразумения ТПТИ и СЕТА), така и на национално ниво (безспирните опити за подкопаване на трудовите права, за да продължаваме да сме най-евтини).

Благодаря за неприкрития интерес към засегнатата тематика и моята кандидатура! Дискусията очерта надеждата на всички присъстващи в следващия мандат на Европейския парламент хората да могат да разчитат на свои представители, които пазят техните социални и икономически интереси.

Време е Европа да постави хората преди печалбите!
Ако се беше приело предложението на КТ "Подкрепа" за повишаване на заплащането на нощния труд от 0.25 лв. на час, колкото е сега, до 2.50 лв., днес по площадите едва ли щеше да има протестиращи медицински сестри. Това са хора, които полагат много часове нощен труд и подобна мярка щеше да им донесе поне по още 200 лв. към заплатите.

Това е едно от нещата, които споделих на среща с колегите синдикалисти и работещи в Плевен и на конференцията на синдикалния регионален съюз на КТ "Подкрепа" в Търговище.

Благодаря за топлия прием и горещата дискусия и на хората с увреждания от Плевен!

Какъвто и да е резултатът на 26 май, ние ще продължим битката за всички каузи, с които сме се ангажирали - добавката за нощния труд, необлагаем минимум и намаляването на ДДС за стоки от първа необходимост, защитата на хора с увреждания, борба с икономическото неравенство и социалното разслоение.
Голямо удоволствие и чест за мен е, че водещото световно прогресивно издание „Якобин" прояви интерес към кампанията ми. Поговорихме си за нуждата от радикална промяна на посоката на Европейския съюз, който се е запътил към бездната, за орязания ми достъп до медии в мига, в който започнах кампанията, за все по-голямата несигурност на работното място - понякога заради решения на Брюксел, а друг път на нашите „народни представители".
В това обширно интервю за "Барикада" споделям защо се включих в тази битка, какви са целите ми, как протича кампанията и какво споделят хората, с които се виждам. Отговарям на още много въпроси, сред които този дали "ще загубите гласа си", ако гласувате с бюлетина №4.
Хората в софийското дружество „Чистота-Искър" вече не са безгласни букви, откакто миналата година заедно създадохме синдикална организация.

Вчера с тях разговаряхме за ползите от това работниците да се обединяват. Наетите в общинската фирма добиха самочувствие да преговарят с ръководството, благодарение на общите ни усилия е в сила и колективен трудов договор. В резултат вече се начислява клас за прослужено време върху целия трудов опит, от което възнагражденията осезаемо се увеличиха. Извоювани са и повече почивни дни.

Сред моите приоритети е изучаване на опита на Австрия и въвеждане на института на Работническа камара у нас и на общоевропейско ниво. Благодарение на институционализирания си статут и на огромния си експертен потенциал, тази организация дава мощна преговорна сила на хората при водене на преговори и сключване на колективни трудови договори, чрез които най-добре се защитават правата на работещите.
На 18 май ще бъда във Варна за безплатната и напълно свободна за всички жители на града прожекция на филма "Брюкселски бизнес - кой дирижира ЕС". След филма се надявам да се получи интересна дискусия със зрителите.

Заповядайте след 18:00 часа в Зала 4 на Фестивален и конгресен център. Ще се видим там!
Доходи и безработица, неравенства, евросредства и развитие на регионите, правосъдие, сигурност и миграция, европейски политики и национални каузи. Тези и други въпроси коментирахме по време на участието ми в предаването "Референдум" на БНТ.
Благодаря на сайта Факти.бг за поканата да участвам в предаването "Разговор" и да отговарям на живо на най-различни въпроси в рамките на 30 минути. Тук можете да гледате цялото ми участие.
Моето участие снощи в първия предизборен диспут по БНТ, в който разменихме реплики с представители на БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Движение "Заедно", Път на младите и независимите кандидати Минчо Куминев и Христо Симеонов.

Ако не поставим акцента върху хората, ако не поставим акцента върху работниците, България ще продължава да се обезлюдява и никакви демографски стратегии няма да имат успех. Дори корпорациите вече трябва да са разбрали, че без хора няма държава, без хора няма печалби.

Ако искате да продължите да избирате политическия персонал на едрия бизнес, имате богат избор. Ако искате да поставите хората преди печалбите - №4 в бюлетината!
Управляващите, олигарсите и техните медии владеят до съвършенство един изпитан номер - да настройват едни групи нуждаещи се срещу други.

В България имаме най-нисък дял на социални разходи в целия Европейски съюз (едва 0,09% от държавните разходи се отделят за най-бедните). Бюджетът преразпределя най-малък дял от брутния вътрешен продукт в сравнение с останалите страни; доходите от труд са най-ниски, а данъчната ни система бърка най-дълбоко в джоба на тези, които притежават най-малко. В резултат живеем в страната с най-високо неравенство в целия ЕС. И почти всички обществени системи са недофинансирани.

За да не осъзнаят хората действителното положение, трябва да бъде посочен „виновникът" и „крадецът". И той винаги се „оказва" сред тях. Управляващите – независимо от техния цвят, умеят да настройват българи срещу роми; протестиращи полицаи срещу протестиращи лекари и медицински сестри; работещи бедни срещу мизерно подпомагани „социални паразити"; обикновени пенсионери срещу получаващи инвалидни пенсии; майки на деца с увреждания срещу „телкаджии" и пр. и пр. Постоянно се внушава, че за едните няма пари, защото ги крадат или получават другите. Разделяй и владей! И крадецът вика – „Дръжте крадеца!".

Тези факти и констатации коментирахме на среща с жители на квартал „Изток" в град Кюстендил. Благодаря за проявения голям интерес и за силните думи в моя подкрепа от активни граждани като Сашо Ковачев, Стефан Лазаров и други. Когато хората започват да осъзнават действителните проблеми, сигурна съм, че ще се намерят и верните решения.
Кратки отговори на много и най-различни въпроси. Цялото ми участие можете да видите тук:
Заедно успяхме да се преборим за запазване на защитата от уволнение на хората с увреждания в Кодекса на труда, както и за въвеждане на задължителни квоти за уязвими граждани във всички компании. Това споделих пред работещите в софийското производствено предприятие „Успех" към Съюза на слепите в България.

Впечатлена съм от хората, които работят там, от конкурентната продукция, която създават, от технологичното оборудване, както и от социалната програма на дружеството, ръководено от г-н Донко Ангелов.

Наред с това намирам за озадачаващ и дори скандален факта, че една държавна структура като летище „София" от години е затворила вратите си за висококачествените въздушни филтри, които се произвеждат тук, докато всички останали аерогари в страната, както и предприятия като АЕЦ „Козлодуй", са традиционни клиенти на произведеното в „Успех".

Държавата трябва да подпомага хората с увреждания, техните организации и предприятия като създава дори преференциални условия за продукцията им, а не да се гаври с тях чрез съмнителни конкурси, запазени за частни монополни доставчици!
В Габрово се срещнах с хора с увреждания в клуба на Съюза на слепите в града. Разговаряхме близо два часа, хората са изключително добре запознати с българската и европейската политика.

Познават в детайли голяма част от законите и наредбите, които касаят тях, семействата им и изобщо цялото ни общество. Наясно са с политическите интриги, с технологията на изборния процес и изобщо не се залъгват лесно.

Благодаря им сърдечно за интереса към моята кандидатура. Благодаря им за конкретните въпроси към моите приоритети, възгледи, очаквания. Надявам се, че успях да ги убедя в готовността си да водим заедно необходимата битка.

Битката да поставим хората преди печалбите!
Честит Ден на победата!
Това е Цветана Григорова (1927-2000) от село Яна, Софийско - сестра на моя дядо, участничка в грандиозната битка на човечеството с фашизма. Помощник-картечарка в 41-и пехотен полк от Българската армия. През 1944 г. заминава на фронта като доброволка, още ненавършила 18 години. Връща се пораснала и ранена. После цял живот работи като санитарка.

Особено днес и най-вече сега паметта за милионите жертви от Втората световна война ни задължава да бдим за възраждането на фашизма в цяла Европа, с каквито и модерни дрехи да се е преоблякъл.

Честит Ден на Победата, честит Ден на Европа, честит 9 май!

Благодаря за подкрепата на кандидатурата ми от ръководствата на индустриалните федерации на КТ "Подкрепа".

И специално на Стефка Примова – председател на Синдикалната федерация на машиностроителите и металоработниците, на инж. Владимир Топалов – председател на Синдикалната миньорска федерация, на Росица Топалова – председател на Федерация „Лека промишленост", на Людмил Павлов – председател на Национална федерация „Металургия", на Елена Цветкова от Федерация „Енергетика" и на Иван Иванов – председател на Национална федерация „Химия".

Пред колегите споделих възгледа си, че е крайно време за автентично политическо представителство на работещите българи и на техните интереси.

Силата и подкрепата, която ми дават хората на труда и синдикалистите, многократно ще се върне към тях, защото заедно ни чакат още много каузи и борби!

Тема на дебата беше могат ли гражданите на ЕС, през парламента да влияят и да променят политиките на съюза. Можете да чуете цялото ми участие тук:
Втора част
Имам куража да изляза очи в очи пред хората с увреждания, защото не разговарям с тях кампанийно. Бяхме заедно в протестите срещу т.нар. „реформа" на медицинската експертиза и в отстояване на техните справедливи искания в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Всички партии, изредили се в управлението през последните 12 години, оправдават плановете си да отнемат подпомагане от хората с увреждания и собственото си нежелание да решават тежките им социални проблеми с мантрата за „фалшивите инвалиди". Настоящото правителство обаче задмина всички досегашни като хвърли срещу тези хора - сред които наши майки и бащи, цялата държавна машина: министерства, прокуратура, следствие, големите медии...

Въпреки всичко резултатите от реформата вече не могат да се крият. Стотици хиляди уязвими български граждани губят право на подпомагане. Когато балонът за масовите „фалшиви инвалиди" се спука, дори правителството се принуди да започне обсъждане на нови промени в наредбата, която въведе само преди няколко месеца. Те ще смекчат някои дефекти, макар че системата ще остане по-рестриктивна, отколкото беше преди „реформата".

Всички тези проблеми и още много други бяха тема на срещите ми с хора с увреждания от Благоевград на 4 май и в Монтана на 7 май. Ще продължим разговорите с тях на 9 май в Габрово и на 17 май в Плевен.

Предстоят ни още много битки заедно, а в мое лице хората с увреждания и техните национални организации ще продължат да имат не само съюзник, но и представител.
Заедно със "Солидарна България" от години водим битката в България срещу вредите от начина, по който са структурирани т.нар. споразумения за свободна търговия, най-популярните от които са тези с Канада и САЩ - CETA и TTIP.

През последните години в цяла Европа милиони хора заявиха ясно, че в сегашния им вид тези споразумения са атака срещу хората, особено трудещите се, и узурпация на власт от една клика свръхбогаташи, които се интересуват само от печалбите си.

Тази битка далеч не е приключила!
На среща с жители, синдикалисти и работници от леката промишленост в региона имах възможност да споделя, че влязох в тази кампания, за да се опитам да поставя акцент върху проблемите на обикновените работещи хора, които носят цялата тежест на сгрешената ни икономическа система.

Обсъдихме защо е изключително важно кой ще отиде в Брюксел, тъй като предстои приемането на Европейския социален стълб, който би могъл да стане първата политика на ниво ЕС в интерес на хората на труда.

Участниците в срещата посочиха много примери от българската действителност, на които трябва да се сложи край. Можем да се преборим това да се случи, но само заедно, чрез свое представителство и глас в Европейския парламент, обединени срещу мощното лоби на европейските работодатели.
Благодаря на Euronews за възможността да заявя от техния ефир, че в момента България се е поставила в положението на европейски Бангладеш по отношение на доходите. Осъществяваме социален и данъчен дъмпинг на останалите държави от Европа.

Мултинационалните компании си сътрудничат на глобално ниво и ние не можем да защитим своя интерес само в рамките на една национална държава.

Трябва да действаме заедно, не просто като българи, а като европейски граждани.
И да кажем ясно: Хората преди печалбите!
Тема на разговора бяха приоритетите на българските евродепутати през следващите пет години. Можете да чуете цялото ми участие тук:
Втора част
Какво представлява 1 май? Какъв е генезисът на този ден? Имаме ли днес много поводи за празник или по-скоро това е ден за борба за нашите права? Участие по темата в предаването "За историята свободно" по БСТВ.
Ако смятаме, че можем да предотвратим всички заплахи, които стоят пред нас като работници, ако се борим само и единствено у нас, а не се опитваме да върнем социалния облик на Европа, вярвайте ми – няма да стане. Корпорациите са силни, защото успяват да си взаимодействат на наднационално ниво. Това е, което трябва да правим и ние.

Ако не поставим акцента върху човека, ако не поставим акцента върху работника, България ще продължава да се обезлюдява и никакви демографски стратегии, които неглижират тези аспекти на обществения живот, няма да имат никакъв успех. Ние сме ключът към съживяването на България. Това не е празен лозунг, а истината. Защото дори и корпорациите вече трябва да са разбрали, че без хора няма държава, без хора няма печалби. Затова ясно трябва да им кажем – хората преди печалбите!
Галерия
Впуснах се в надпреварата, защото едрият бизнес и неговите политически слуги успяха да вземат невероятен превес и в икономиката, и в политиката, а гласът на работещия български гражданин остава нечут.
Приятели, както може би предполагате, кампанията ни се провежда изцяло на доброволни начала и финансовият ни ресурс е силно ограничен. За съжаление, парите са важно средство в предизборната кампания и за да съумеем да бъдем конкурентни поне донякъде, се нуждаем от всяка възможна подкрепа.

Ако припознавате мен като вашия кандидат и моите каузи като ваши, бихте могли да ме подкрепите чрез дарение в нашата дарителска сметка:

IBAN BG60 STSA 9300 0026 0176 11, BIC STSABGSF, Банка ДСК
Инициативен комитет за издигане на Ваня Руменова Григорова
Основание: Дарение

Предварително благодаря на всеки отзовал се и застанал до мен в борбата за промяна!
В България над половината работещи изкарват чисто под минималната заплата за страната, а 80% от всички работещи изкарват до 500 евро. 30% от хората или малко над 2,1 милиона души, живеят в тежки материални лишения. Всеки четвърти човек или над милион и половина живеят в бедност.

На фона на тези и много други катастрофални данни, 912 са личните сметки с над 1 милион лева. В тях са събрани около два милиарда и половина лева. Кой знае още колко са в чужди банки и офшорни зони. Там е и спестеното от нашите заплати. Същевременно, нощният труд продължава да се плаща по 25 стотинки.

В цяла Европа и най-вече у нас решението е едно: Хората преди печалбите!

Гласувайте с бюлетина №4!
Хубаво е за всички, когато идват празници и няколко почивни дни. Някои обаче не спират да калкулират колко ще загубят от тях. Затова ги попитах: От кой празник предпочитат да се откажем?

Надявам се, всички започват да осъзнават, че за една икономика най-важни са хората. Гласувайте с бюлетина №4!
Огромни благодарности към инициативния комитет, който повярва в мен и ме накара да поема по нелекия, но необходим път, за да се борим заедно за истинска, осезаема промяна!

Благодаря на всички, които отделиха от своето време, помагайки при събиране и въвеждане на подписите – абсолютно доброволно и безвъзмездно, за да можем да изпълним навреме условията на закона!

И най-вече благодаря на всички хора, които подписвайки се, засвидетелстваха готовност да сме заедно в тази битка!
Независимата кандидатка внесе 4661 подписи в ЦИК. Очаква подкрепа от работещите и от уязвимите групи в българското общество.
Сегашното състояние на Евросъюза е резултат от дългогодишното приоритизиране на интересите на икономическите елити, на което трябва да се сложи край, заяви кандидатката, според която е време обикновените хора да търсят истинско представителство в институциите.